“De Japanner zei dat hij een koele plek kende en heeft hem naar het ziekenhuis gebracht!”

“De Japanner zei dat hij een koele plek kende en heeft hem naar het ziekenhuis gebracht!”

Hallo allemaal! Mijn naam is Vera. Ik ben een Japanse tolkgids. Ik werk al 10 jaar met Japanse toeristen. Op dit kanaal vind je interessante verhalen over Japan en Japanners.

Vandaag start ik een nieuwe column , waarin ik geweldige verhalen zal vertellen over degenen die in het buitenland wonen of daar lange tijd hebben doorgebracht.

Het is me nooit gelukt om tijdens mijn studie naar Japan te gaan voor een stage. Mijn langste verblijf in Japan is 1 maand. Maar ik vond Vika, die een heel jaar in het Land van de Rijzende Zon woonde en studeerde.

Vika komt uit Letland. In 2012 won ze een beurs van het Japanse Ministerie van Onderwijs en Cultuur en ging ze gratis studeren in de stad Kagoshima op het eiland Kyushu, oorspronkelijk afkomstig uit Letland. In 2012 won ze een beurs van het Japanse Ministerie van Onderwijs en Cultuur en ging ze gratis studeren in de stad Kagoshima op het eiland Kyushu.

Vika deelde 4️⃣verhalen met mij over haar leven in Japan. Deze verhalen lijken je misschien krom en onlogisch, maar dit is het hele geroezemoes van echte verhalen. Ze ontwikkelen zich niet volgens het script. Verder namens Vicki.

1️⃣Over schoonmaken.

De studenten maakten zelf hun kamers schoon, de gemeenschappelijke ruimtes werden gewassen door een schoonmaker. Maar eens in de zes maanden organiseerden ze een subbotnik, en we schrobden zelf het hele hostel. En toen kwam zaterdag.

Ik zei meteen dat ik niets zou opruimen, omdat ik constant de keuken waste na iedereen. Zo was het! Ik waste de keuken altijd voor het koken en nadat ik klaar was. Om de een of andere reden vonden mijn buren op de vloer het niet nodig om zelf op te ruimen. Geen wonder dat er soms kakkerlakken in de keuken liepen.

De jongens hadden begrip voor mijn weigering en waste de keuken zelf. Toen ze klaar waren, vroegen ze me om te controleren of ze goed hadden opgeruimd. Ik moet in hun ogen een schoonmaakexpert zijn geworden. Trouwens, ik was de enige op de vloer die de gordijnen waste. Ik ging naar de keuken, keek — over het algemeen was het schoon. En toen stelde ik een vraag, waarna de jongens er spijt van hadden dat ze me überhaupt hadden gebeld: «Heb je het rooster van de kap gewassen?» Je had hun gezichten moeten zien!De jongens hadden begrip voor mijn weigering en waste zelf de keuken. Toen ze klaar waren, vroegen ze me om te controleren of ze goed hadden opgeruimd. Ik moet in hun ogen een schoonmaakexpert zijn geworden. Trouwens, ik was de enige op de vloer die de gordijnen waste. Ik ging naar de keuken, keek — over het algemeen was het schoon. En toen stelde ik een vraag, waarna de jongens er spijt van hadden dat ze me überhaupt hadden gebeld: «Heb je het rooster van de kap gewassen?» Je had hun gezichten moeten zien!2️⃣Aantal platen.

De jongens en ik gingen sushi eten. Ik was voor de eerste keer. Ze namen me mee naar een plaats genaamd 回転寿司 «kaitenzushi» . We gingen aan een tafel zitten en dit is wat ik zag! Een lopende band liep door het hele restaurant, zoals een bagageband op een luchthaven. Op het lint staan ​​borden met sushi. Ergens twee, ergens een.

Het systeem is als volgt: je neemt wat je wilt van de lopende band. Er was ook een bordje waarmee je een bepaald soort sushi kon bestellen. De bestelling bereikte je langs de transportband, niemand nam het «onderweg»! Maar het meest verbazingwekkende wachtte me aan het einde, toen we om de rekening vroegen. De ober kwam en begon de borden te tellen.

Het bleek dat sushi een vaste prijs heeft en verschilt in de kleur van de borden. Het volstaat voor de ober om de platen van elke kleur te tellen om een ​​factuur uit te vaardigen. Dit zag ik voor het eerst en voor het laatst in mijn leven!Het bleek dat sushi een vaste prijs heeft en verschilt in de kleur van de borden. Het volstaat voor de ober om de platen van elke kleur te tellen om een ​​factuur uit te vaardigen. Ik zag dit voor de eerste en laatste keer in mijn leven! 3️⃣Over de spin.

We werden meegenomen naar een seminar op het eiland Yakushima . Dit is een klein eilandje op een behoorlijke afstand van Kyushu. De hele dag hebben ze ons over het eiland gereden, ons de schoonheden laten zien en er is daar iets te zien. En zo werden we uiteindelijk naar het toeristencentrum gebracht, waar we zouden overnachten. We waren gesetteld in kleine houten huisjes, elk voor 4 personen. Ik ga mijn huis binnen en recht tegenover, boven het raam, zit een spin. Minstens zo groot als mijn hand.

Hier moet ik zeggen dat ik vreselijk bang ben voor spinnen, zelfs kleine! Rechtstreeks naar hysterie.

Kortom, ik stapte maar met één voet over de drempel, zag een spin, draaide me om en ging op zoek naar onze gids. Blijkbaar stond alles op mijn gezicht geschreven, want hij vroeg wat er was gebeurd. Ik zeg, ze zeggen, ik slaap liever in de bus, maar niet met een spin ter grootte van een arm. Hij ging kijken.

Komt binnen, we kijken en dit: «Oh ja, dit is een dummy!» En reikte naar hem. En de pop kroop ergens onder de dakbalken. Het nummer werkte niet. 😂Over het algemeen lieten ze me in een ander huis slapen, maar ik heb de hele nacht niet echt geslapen. Ik was bang om mijn ogen te openen en een spin op het kussen te zien. Hij komt binnen, we kijken en hij is zo: «Oh, het is een dummy!» En reikte naar hem. En de pop kroop ergens onder de dakbalken. Het nummer werkte niet. 😂Over het algemeen lieten ze me in een ander huis slapen, maar ik heb de hele nacht niet echt geslapen. Ik was bang om mijn ogen te openen en een spin op mijn kussen te zien. 4️⃣Een plek waar het cool is.

Ik had een vriend genaamd Shin. Hij is 10 jaar ouder dan ik. We ontmoetten elkaar in een café in de buurt van het hostel. Mijn vriendinnen en ik kwamen daar om karaoke te zingen, en hij voegde zich bij ons. We vonden een gemeenschappelijke taal met hem en werden vrienden.

We kwamen weer bijeen in dat café. De meisjes waren al uit elkaar en Shin en ik hebben rondgehangen tot sluitingstijd. In de ochtend gingen we wandelen. De ochtend was warm en benauwd. En dan zegt hij zo: “Ik weet waar het tof is!” En dus gaan we, maar hij zegt niet waarheen. Ik heb me al aangescherpt. En hij nam me mee naar het ziekenhuis om zijn vader te zien.

Ik weet niet meer wat er met mijn vader is gebeurd. Ik denk dat het een soort operatie is. Maar het was het vreemdste geval, niet alleen in een jaar in Japan, maar in het algemeen in het leven. Ik heb nooit begrepen waarom Shin me daarheen bracht en me een tijdje alleen liet met mijn vader. Of hij wilde zijn vader verrassen, of hij was gewoon een excentriekeling. Ik weet niet meer wat er met mijn vader is gebeurd. Ik denk dat het een soort operatie is. Maar het was het vreemdste geval, niet alleen in een jaar in Japan, maar in het algemeen in het leven. Ik heb nooit begrepen waarom Shin me daarheen bracht en me een tijdje alleen liet met mijn vader. Of hij wilde zijn vader verrassen, of hij was gewoon een excentriek. Welk verhaal verraste jou het meest?

Heel erg bedankt Vicki voor het gesprek! Ze houdt trouwens een blog bij op Instagram, waar ze interessante boeken aanraadt. Check het zeker!

Abonneer je op het kanaal om niet te verdwalen in de Zen-feed. Like en lees nieuwe verhalen over het leven in Japan!

Mijn blog | “De Japanner zei dat hij een koele plek kende en heeft hem naar het ziekenhuis gebracht!” — grappige herinneringen aan een Russisch meisje over studeren in Japan |toerist|

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Previous post «Ze herhaalden precies zinnen uit het nieuws» — een voormalig administratief medewerker over hoe televisie gepensioneerden beïnvloedt
Next post Keek Japans nieuws over Rusland.