Blagovesjtsjensk bezet door de Chinezen?

Blagovesjtsjensk bezet door de Chinezen?

Ik ben geboren en heb mijn hele leven in Khabarovsk gewoond, maar ik ben nog nooit in Blagovesjtsjensk geweest, hoewel het vrij dichtbij is. En dus besloten mijn man en ik tijdens de nieuwjaarsvakantie daarheen te gaan en de stad te bekijken.

Weg

We besloten met de auto te gaan, omdat de afstand niet erg lang is — 700 km. Eerst dachten ze met de trein te gaan, maar de moeilijkheid was dat er maar één trein tussen Blagovesjtsjensk en Khabarovsk rijdt, en we moesten de data raden. Heel oncomfortabel. Als gevolg hiervan bleken de uitgaven aan benzine zelfs lager te zijn dan de kosten van treinkaartjes voor twee.

impressies van de stad

De architectuur verbaasde me. Voor het grootste deel was dat wat ik zocht. Ik hou van architectonische monumenten, huizen die meer dan 100 jaar geleden zijn gebouwd. En het hele centrum van Blagovesjtsjensk is op deze manier opgebouwd. Dit is een soort extase voor de ogen.

Ik vond het leuk dat er maar weinig wolkenkrabbers zijn. Er zijn gebouwen met meerdere verdiepingen, maar deze zijn zo geplaatst dat ze niet opvallen. In het centrum zag ik bijvoorbeeld maar drie hoogbouw aan de Embankment. Ik denk dat dit een elite-huisvesting is in Blagoveshchensk. De rest van de stad is erg laag, wat heerlijk is.

Uitzicht op Blagovesjtsjensk vanaf de 12e verdieping. De stad is erg helder, ik hield van de sfeer. De mensen zijn aangenaam. En ik voelde me er echt thuis. Uitzicht op Blagovesjtsjensk vanaf de 12e verdieping. De stad is erg helder, ik hield van de sfeer. De mensen zijn aangenaam. En ik voelde me er echt thuis. Voedsel

We gingen naar een Chinees restaurant, Georgische keuken en een coffeeshop. Blagovesjtsjensk staat bekend om de invloed van China erop, en men gelooft dat er de heerlijkste Chinese keuken is. En ik heb echt genoten van het eten in het Chinese restaurant.

Het restaurant met Georgische keuken bevond zich aan de oevers van de rivier de Zeya, die uitmondt in de Amoer. Wij vonden het daar ook leuk. Het was heerlijk en het ontwerp was interessant. Ik hield ook van «Koffiehuis nr. 1». Het is erg sfeervol en lekker. Service was overal top!

Ontbijt in Coffee House No. 1. Georgisch restaurant Marani. Coffee House No. 1 is gelegen in het centrum van Blagovesjtsjensk, niet ver van de Embankment. Ontbijt in Coffee House No. 1. Wat vond je het leukst

De eerste plaats waar we heen gingen was de Pushkarev Art Gallery. Dit is een privégalerie die onlangs, eind november vorig jaar, is geopend. De expositie bestaat uit schilderijen van kunstenaars uit de Amoer-regio, die de Amoer-regio zelf schilderden.

Het lijkt erop dat een kunstgalerie, kunst een nogal saai onderwerp is, niet iedereen zal schilderijen gaan bekijken. Maar ik vond het heel leuk! Ik geloof dat dit de nummer 1 plek is om te bezoeken in Blagoveshchensk. Een heel aardige meisjesgids vertelde ons over de galerij zelf, over de kunstenaars. De galerieruimte is zeer stijlvol en modern, een ruimte met twee verdiepingen en een enkele hal.

Ik vond ook de koffiefoto’s in de galerij leuk! Ik ben een grote koffiedrinker en heb nog nooit afdrukken rechtstreeks op koffieschuim gezien. U kunt een van de gepresenteerde foto’s kiezen en deze wordt op koffie afgedrukt. Over het algemeen zal ik, als ik weer naar Blagovesjtsjensk kom, eerst naar deze galerij gaan. Ik vond ook de foto’s op koffie in de galerij leuk! Ik ben een grote koffiedrinker en heb nog nooit afdrukken rechtstreeks op koffieschuim gezien. U kunt een van de gepresenteerde foto’s kiezen en deze wordt op koffie afgedrukt. Over het algemeen zal ik, als ik weer naar Blagovesjtsjensk kom, als eerste naar deze galerij gaan.

Als ik in Zen over China en het Verre Oosten schrijf, dan lees ik vaak in de commentaren dat China ons hier praktisch bezet heeft, de Chinezen trekken massaal op en leven hier als thuis. En des te meer is Blagovesjtsjensk in de eerste plaats onderhevig aan deze invloed, omdat de Chinese stad Heihe aan de andere kant van de Amoer op nog geen kilometer afstand ligt. Daarom is Blagovesjtsjensk volgens sommige commentatoren helemaal niet langer Rusland, maar China.

Zo’n sterke invloed van China heb ik niet opgemerkt. Ten eerste hebben we gedurende het hele verblijf geen enkele Chinees ontmoet. Ik wilde over straat lopen en roepen: «Waar zijn de Chinezen?» Ze bestaan ​​helemaal niet. Er is niet zoiets als Chinese winkels op elke hoek in Blagovesjtsjensk. Ik heb er trouwens nog nooit een gezien. Waarschijnlijk moet er speciaal naar Chinese winkels worden gezocht. Over het algemeen is er geen dominantie van de Chinese en Chinese goederen.

Heihe aan de andere kant van de Amoer.Heihe aan de andere kant van de Amoer.

Het enige wat me als kind opviel, is dat China zo dichtbij is, letterlijk de hand reikt. Absoluut alles is zichtbaar aan de Chinese kant: de dijk, gebouwen, bijna elke boom — en dit is natuurlijk geweldig.

In het algemeen werd in Blagovesjtsjensk geen bezetting, geen demonisering van China bevestigd. Dit is een absoluut Russische stad.

Geld

In totaal hebben we ongeveer 30.000 roebel uitgegeven. Voor retourbenzine — 8.000 roebel, voor een hotel — 10.500 roebel, voor eten en entertainment — 11.500 roebel.

Ik vond Blagovesjtsjensk erg leuk en ik zal er zeker nog een keer heen gaan.

Ben je in Blagovesjtsjensk geweest?

Mijn blog | Wordt Blagovesjtsjensk bezet door de Chinezen? Ik ging en zag met mijn eigen ogen |toerist|

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Previous post Hoe werkten oplichters meer dan 100 jaar geleden in Vladivostok?
Next post «Je steelt niet, anders zetten ze je in de gevangenis» — hoe verrasten Japanse krijgsgevangenen Sovjet-soldaten?