«Als kind parodieerde ik het meisje uit The Ring, en toen trouwde ik met een Japanse man» — het verhaal van Xenia

«Als kind parodieerde ik het meisje uit The Ring, en toen trouwde ik met een Japanse man» — het verhaal van Xenia

Hallo allemaal! Mijn naam is Vera. Ik ben een Japanse tolkgids en werk al 10 jaar met toeristen uit Japan. Een jaar geleden ontmoette ik Xenia op Instagram . Ze hield ook een blog bij over Japan, maar niet over tradities, sakura en andere samoerai, maar vertelde vreselijke Japanse verhalen.

Xenia is een schrijver en onderzoeker van het mystieke Japan. De achternaam van Ksyusha is Ueda. Ze is getrouwd met een Japanse man. Tot augustus vorig jaar woonden ze in Moskou, maar verhuisden toen naar Japan. Ik sprak met Xenia over bewegen en liefde voor het paranormale.

— Ksyusha, waarom ben je naar Japan verhuisd?

— Zonder deze hele situatie met quarantaine zouden we waarschijnlijk in Rusland blijven wonen. Mijn man is karatecoach. Door isolatie ging de karateclub van mijn man dicht en zaten we zonder ons hoofdinkomen. De beslissing om te verhuizen was snel genomen, letterlijk in een maand.

Hoe heb je dingen verplaatst? De postcommunicatie met Japan werkt nog steeds onbegrijpelijk.

— 90% van de dingen die we in Rusland hebben achtergelaten. We zijn verhuisd met letterlijk drie koffers. Nu naar Japan vliegen is nog steeds een «avontuur»: spanning, eindeloze tests en totale vermoeidheid. Ik was nog steeds gewoon bang hoe ze me zouden behandelen met mijn Europese uiterlijk. Zullen ze argwanend kijken?

Nu woont Ksyusha in de prefectuur Toyama en werkt in een Japans café. Bezoekers behandelen haar met warmte, maar het vinden van gelijkgestemde vrienden blijkt een probleem te zijn. Japanse vrouwen weigeren gewoon om een ​​kopje koffie te gaan drinken. — Wanneer raakte je geïnteresseerd in het paranormale?

— Het is moeilijk te zeggen op welk moment ik geïnteresseerd raakte in geesten en enge verhalen. Ik denk dat het in de kindertijd is gebeurd. Een van mijn favoriete gedichten was «Ghost». Het is geschreven door Grigory Kruzhkov. Mijn moeder las het me vaak voor.

Met mijn zoon in Japan Met mijn zoon in Japan — Kwam je als kind zelf spoken of iets dergelijks tegen?

— Ja! Ik was 5-6 jaar oud toen ik iets vreemds zag. Zoals ik me nu herinner: ik wilde naar het toilet, ik stak mijn hoofd in de donkere gang, en daar klikte de schakelaar vanzelf. Het licht in de badkamer ging aan en uit.

Over welke Japanse geest of welk monster heb je het eerst gehoord?

Het was Sadako van The Ring. Ik was acht jaar oud toen mijn broer en ik naar de Japanse «Call» keken. Ik had toen lang haar en ik maakte mijn oudere broer bang door Sadako te parodiëren. Het werkte altijd en hij rende gillend weg.

Hoe kwam je achter de andere geesten? Ook uit de film?

— Van het internet. In mijn eerste jaar op de universiteit begon ik Japans te leren. Op dat moment kwam ik per ongeluk een video tegen op internet waar een Japanse man enge verhalen vertelde. Het was Inagawa Junji. Het bleek dat Japan, naast Sadako, vol geesten is en dit is geen overblijfsel uit het verleden.

Hedendaagse vertellers van enge verhalen in het Kaidan-genre verzamelen details van ontmoetingen met het paranormale. Sommige Japanners hebben zelfs een hobby — verblijven in appartementen waar geesten leven.

Met mijn zoon in Japan Met mijn zoon in Japan.- Welke andere Japanse monsters vind je leuk?

— Als we het hebben over «oude» mysterieuze wezens, dan natuurlijk kappa — water . Ik denk dat velen het hebben gehoord. En kitsune is een sluwe spookachtige vos die altijd vuile trucs uithaalt en mensen bewoont.

De Japanners blijven in geesten geloven en praten over ontmoetingen met kappa bij een rivier of meer. Verhalen over hoe een kitsune in een persoon kruipt en bijna brand in een huis of iets anders veroorzaakte, zijn ook niet ongewoon.

Er is Zashiki-warashi — een wezen dat geluk en financieel welzijn in huis brengt. Verschijnt meestal als een klein meisje of een jongen in een kimono. Doet me denken aan onze brownie. Toegegeven, onze brownie is nogal een bebaarde kleine man die ondeugend kan gaan in huis als hij niet gestild wordt.

Van links naar rechts: water kappa, spookvos, brownie Zashiki-warashi. Van links naar rechts: water kappa, spookachtige vos, brownie Zashiki-warashi. — Wat gebeurt er als je een Japanse brownie beledigt?

“D zashiki-warashi zal gewoon het huis verlaten en de financiën zullen heel, heel slecht worden. Om hem in huis te houden, kopen veel Japanners speelgoed, ballen, snoep. Over het algemeen alles waar een kind blij mee kan zijn. Er is een traditionele herberg in Japan die nog steeds floreert omdat de Zashiki-warashi daar woont. De eigenaren van het hotel zullen deze geest zeker sussen, zodat deze niet weggaat.

Waar kwam het idee om het boek te schrijven vandaan?

Een paar jaar geleden ben ik begonnen met het verzamelen van enge verhalen van de Japanners. Ik deed interviews en nam echte verhalen op over spookachtige mensen. Het was interessant voor mij om alleen naar echte verhalen te zoeken, dus nam ik alleen die die rechtstreeks met de gesprekspartner gebeurden.

Ik heb alle verhalen in de bundel «The Law of Spirits» gecombineerd. Dit zijn niet zomaar verhaaltjes, dit zijn persoonlijke verhalen van mensen die iets paranormaals hebben meegemaakt en daar tot op heden geen verklaring voor kunnen vinden.

Je kunt een verzameling enge verhalen in elektronische vorm lezen op Liters . Op papier kunt u HIER en HIER kopen .

Wat vind je van het verhaal van Xenia? Heb je wel eens enge verhalen gelezen?

Ksyusha met haar man op de trouwdag.Ksyusha met haar man op de trouwdag.

Mijn blog | «Als kind parodieerde ik het meisje uit The Ring, en toen trouwde ik met een Japanse man» — Xenia’s verhaal |toerist|

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Previous post Huishoudelijke life-hacks van Japanse vrouwen.
Next post Een Japanse vrouw toonde 5 enorme Japanse karakters.