5 jaar gratis Japans geleerd.

5 jaar gratis Japans geleerd.

Ik heb een diploma linguïst-vertaler, maar ik ben niet begonnen met Japans studeren aan de universiteit. Ik bezocht Japan voor het eerst in de 11e klas. Ik ging naar het kinderkunstfestival in Osaka. Na deze reis vatte vlam om Japans te leren.

Ik kreeg te horen dat er een Japans centrum in Khabarovsk is waar je de taal gratis kunt leren. Er zijn 6 van dergelijke centra in heel Rusland.

  • In Moskou
  • St. Petersburg
  • Nizjni Novgorod
  • Joezjno-Sachalinsk
  • Vladivostok
  • Khabarovsk

Japanse centra werden in de jaren ’90 door Japan zelf geopend als onderdeel van de ondersteuning van handels- en economische banden. Er worden seminars, lezingen over marketing, business, finance, enz. gehouden. Voor zover ik weet kun je in het Japan Center advies vragen over zakendoen met Japan. En daarnaast zijn er Japanse taalcursussen.

Toen ik het Japan Center binnenkwam, was er het volgende selectiesysteem: een vragenlijst, een test en een interview. Nu zijn de regels veranderd en heeft elke stad zijn eigen studentenwervingssysteem. Het is beter om te kijken naar de informatie op de website van het Japan Center.

De vragenlijst moest persoonlijke gegevens aangeven en een gedetailleerde reden waarom ik Japans wil leren. De test was uitsluitend voor logica, het was noodzakelijk om de platen naar analogie in te vullen. Ik had het gevoel dat ik geen fouten had gemaakt. Dan moest je op een strikt toegewezen tijd naar het gesprek komen.

Ik weet niet meer precies waarom, maar ik was te laat voor het interview. 5 minuten Het was een blokkade van mijn kant. Je mag niet te laat zijn. Maar ze accepteerden me toch. Zoals ik later ontdekte, kreeg ik een interview met de strengste leraar. Hij stelde mij dezelfde vragen als in de vragenlijst. Waar komt de interesse voor de Japanse taal vandaan? Waar ben ik van plan te solliciteren?

Een paar weken na het interview werden lijsten opgehangen van studenten die in de cursussen waren gekomen.

Ik ging in 2007 naar het Japan Center. Japan was toen op het hoogtepunt van zijn populariteit. Er waren meer dan 100 mensen die Japans wilden leren. Er zijn maar 60 plaatsen in 2 groepen Ik kwam de uitslag bekijken en zag dat ik op de wachtlijst stond.

De wachtlijst houdt in dat als iemand uit de hoofdgroep uit de cursus valt, ik in zijn plaats word ingeschreven. Het programma in het centrum is behoorlijk rijk. Er was ook veel huiswerk. Niet iedereen kan dit tempo bijhouden. Daarom kwam ik in minder dan een maand in de hoofdopstelling van de groep en verbleef ik 5 jaar in het Japan Center.

Er werd 2 keer per week 2 uur les gegeven. Nu lijkt de duur van de les korter te zijn geworden. Je studeert van september tot juni, daarna schrijf je de eindtoets en krijg je een certificaat. Aan het eind van elk jaar was er een ceremonie waarbij de directeur van het centrum, een Japanner, ons persoonlijk certificaten overhandigde.

Deze certificaten hadden geen bijzondere bevoegdheid. Het is geen universitair diploma. Maar ik bewaar ze als herinnering.

Als je een officieel document nodig hebt om het kennisniveau van de Japanse taal te bevestigen, dan kun je het Noryoku-examen doen.

De lessen beginnen in september en nu zijn de groepen waarschijnlijk al aangeworven. Maar volgend jaar kun je je geluk beproeven. De wervingsdata en voorwaarden vind je op de website van het Japan Center in jouw stad. Onderwijs is helemaal gratis.

Wist je al van Japanse centra?

Ik verheug me altijd als je mijn artikelen tot het einde leest. Abonneer je op het kanaal om niet te verdwalen en like.

Abonneer je op het kanaal Abonneer je op het kanaal!

Mijn blog | 5 jaar gratis Japans geleerd. Ik leg uit hoe en waar |toerist|

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Previous post Wat voor soort Russische mannen vinden Japanse vrouwen aantrekkelijk?
Next post Sterren uit China met Russische roots.