4 redenen waarom ik naar Noord-Korea wil (voel de sfeer van de USSR)

4 redenen waarom ik naar Noord-Korea wil (voel de sfeer van de USSR)

Een vriend van mij ging een paar jaar geleden op een toeristische reis naar Noord-Korea. En ze vond het daar erg leuk. Maar vreemd genoeg was ze vooral onder de indruk van de natuur. Maar daar liep ze tegen wat problemen aan.

Een vriendin begon Japans te leren en nam een ​​boek over de geschiedenis van Japan mee op haar reis. Dit boek is bij de douanecontrole genegeerd. Maar dan lijkt het erop dat iemand van het hotelpersoneel dit boek in haar handen heeft gezien.

Daarna leek het haar dat er een geheime zoektocht in de kamer werd uitgevoerd. Er werd gevraagd om het boek terug te geven, maar op de laatste dag van hun verblijf in Noord-Korea gaven ze het terug. Dit bracht haar natuurlijk wat ongemak, maar tegelijkertijd werd ze niet naar de politie gebracht, werd ze niet gearresteerd en werden er geen strafmaatregelen genomen.

Na haar verhaal over de reis begon ik Noord-Korea voor het eerst te beschouwen als een land voor toerisme. Want daarvoor leek het mij dat Noord-Korea zelfs voor toeristen te strikte regels had. Dat je mobiele telefoons moet inleveren, dat er niets gefotografeerd mag worden, een stap naar links, een stap naar rechts wordt gezien als een ontsnapping en wordt ter plekke bestraft. Het bleek dat dit niet het geval was.

In 2015, toen ik zwanger was van mijn dochter, heb ik meerdere keren in de opslag gelegen. Er was niet veel te doen in het ziekenhuis en ik bracht de meeste tijd door met het lezen van recensies van toeristen over Noord-Korea.

Allereerst was ik verrast door het enorme aantal foto’s dat door toeristen werd geplaatst. Het bleek dat als je iets wilt fotograferen dat officieel verboden is om te fotograferen, je gewoon toestemming hoeft te vragen. In de meeste gevallen is dit voldoende.

Dus een Rus ging naar Noord-Korea met een paardenmasker en werd gefotografeerd tegen de achtergrond van alle monumenten in dit masker. Stel je voor: een monument voor Kim Il Sung, Kim Jong Il en een paard. Dus werd hij gefotografeerd tegen de achtergrond van alle monumenten en uploadde de foto’s vervolgens naar zijn blog. Dat wil zeggen, in Noord-Korea zijn toeristen behoorlijk loyaal.

Vanuit Vladivostok kun je naar Noord-Korea vliegen. De geschatte kosten van de tour (vóór de pandemie) voor een week met een vlucht bedragen ongeveer 80.000 roebel per persoon. Dit is geen goedkope vakantie. Maar naar de maatstaven van het Verre Oosten is dit een absoluut normale prijs voor een weektrip.

Waarom zou ik naar Noord-Korea willen?

1️⃣Er zijn geen advertenties. Er zijn geen straatposters, geen borden, geen reclameverlichting. Het lijkt mij dat dit misschien wel het enige land is waar er helemaal geen reclame op straat is. We zijn zo gewend aan reclame in de straten van Russische steden dat we bannerblindheid hebben ontwikkeld. En ik zou het land heel graag zonder reclame willen zien.

2️⃣Voel de sfeer van de USSR. Ik ben geboren in 1988 en heb slechts 3 jaar in de Sovjet-Unie gewoond. Het is duidelijk dat ik me praktisch niets van deze periode herinner en de Sovjet-ideologie heeft me op geen enkele manier beïnvloed. Ik herinner me de jaren 90 veel beter dan de Sovjet-Unie. Maar ik zou erg geïnteresseerd zijn om in deze sfeer te komen. En een bezoek aan Noord-Korea is de enige kans om de sfeer van de Sovjet-Unie te voelen, die onherstelbaar verloren is gegaan.

3️⃣Bekijk enorme Noord-Koreaanse monumenten, waaronder Sovjet-soldaten. De omvang van de monumenten in Noord-Korea is verbazingwekkend. Op de foto’s zien mensen naast dergelijke monumenten eruit als mieren. Qua formaat zijn Noord-Koreaanse monumenten te vergelijken met het beeld «The Motherland Calls!» op Mamaev Koergan. Ik ken geen andere analogen. In Japan worden bijvoorbeeld enorme televisietorens gebouwd en in Noord-Korea monumenten. Ik zou ze graag met eigen ogen willen zien.

4️⃣Het is interessant om het meest gesloten land ter wereld te bezoeken. Zuid-Koreanen zullen bijvoorbeeld nooit Noord-Korea kunnen bezoeken. Een vriend van mij die naar Noord-Korea ging, studeerde later aan een Japanse taalschool in Japan. Er waren Koreanen uit Zuid-Korea in haar groep. Toen ze vertelde dat ze in Noord-Korea was, omringden de Zuid-Koreanen haar en begonnen ze te vragen wat ze daar zag, hoe de mensen daar leven? En hoewel ze niet alle details over haar reis vertelde, bleven ze niet achter.

Het blijkt dat de Russen een van de weinigen zijn die vrij naar Noord-Korea kunnen komen. Je kunt een visum krijgen en op een georganiseerde tour gaan. Dat wil zeggen, in zekere zin zijn wij hierin de uitverkorenen.

Maar hoe graag ik ook Noord-Korea zou willen bezoeken, totdat ik besluit erheen te gaan. Ik heb veel met de Japanners gewerkt en met Japan kun je het niet uit mijn leven wissen. En ik maak me zorgen over het feit dat ik met grote argwaan zal worden behandeld of zelfs voor een spion zal worden aangezien.

Wil je naar Noord-Korea? Misschien zijn er onder mijn lezers die erbij waren? Deel uw indrukken.

Abonneer je op het kanaal Abonneer je op het kanaal!

Mijn blog | 4 redenen waarom ik naar Noord Korea wil (voel de sfeer van de USSR) |toerist|

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Previous post Waarom is het Koreaanse drama Squid Game zo populair?
Next post Japanse bioloog zei dat de taiga uit het Verre Oosten Japan voedt met vis